Departamenti: Ekonomiks
Grada/Titulli: Dr.
Funksioni: Personel Akademik
Kontakt: [email protected]
Biografia: Visar Malaj ka lindur në Vlorë më 19 mars 1986. Në vitin 2007, ai kreu studimet bachelor në Statistikë, Ekonomi dhe Financë në Universitetin e Padovas, Itali. Në vitin 2009, Visari përfundoi studimet Master në Shkenca Statistike, Ekonomike, Financiare dhe të Biznesit në të njëjtin universitet. Në vitin 2010, ai kreu programin e nivelit të dytë pas-universitar (në gjuhën angleze) në Ekonomi dhe Financë në Universitetin e Venecias. Në vitin 2013, Visari përfundoi doktoraturën në Ekonomiks në Universitetin e Tiranës, ku punon prej vitit 2010. Në vitin 2016, ai ndoqi gjithashtu një program post-doktorature në Ekonomi Ndërkombëtare në Universitetin e Granadas në Spanjë. Visari ka qenë ‘visiting professor/lecturer’ në Universitetin e Salentos, Universitetin e Evropës Juglindore në Tetovë, ATEI-n e Selanikut, etj. dhe ka marrë pjesë në evente të ndryshme shkencore ndërkombëtare (Shqipëri, Suedi, Itali, Rumani, Turqi, etj.). Visari flet Anglisht, Italisht dhe Spanjisht.
Fusha e kërkimit: Tregjet financiare, teoria e gravitetit, modele statistikorë (mikroekonomi makroekonomi emigrim turizëm etj.).
Lëndët: Mikroekonomi Ekonometri, Ekonomiks Menaxherial
Copyright © 2021 Fakulteti i Ekonomisë, Universiteti i Tiranës. Të gjitha të drejtat e rezervuara.